ГоловнаПолітика

Яременка не виключатимуть з фракції через секс-скандал

У "Слузі народу" пригрозили журналістам судом за оприлюднення особистого листування.

Яременка не виключатимуть з фракції через секс-скандал
Фото: Макс Требухов

Нардепа Богдана Яременка, який потрапив у секс-скандал, не виключатимуть з фракції, а в "Слузі народу" пригрозили журналістам судом за оприлюднення особистого листування. Про це в коментарі журналістам у кулуарах Верховної Ради України після засідання фракції "Слуга народу" повідомив заступник голови Олександр Корнієнко, передає кореспондент LB.ua. 

"Ми не обговорювали це питання (скандал з листуванням депутата Яременка). У мене немає ніякої думки з цього приводу. Її у мене немає. Але якщо серйозно і заглиблюватися, то потрібно розбиратися в цій ситуації. Тому що є інформація на різних сайтах, що це взагалі був пранк, і так далі. Але ми ж не комісія з моралі й етики", - заявив він.

Корнієнко зазначив, що "є стаття в Кримінальному кодексі за втручання в особисте життя. Тому тут я б радив парламентським фотокореспондентам бути теж уважнішими, що вони роблять. Тому що на якійсь стадії це може викликати реакцію у відповідь. Те, що так робили журналісти в минулих скликаннях, не означає, що вони не порушували закон. Можемо попрацювати в суді. Я готовий дати журналістові можливість сфотографувати мій телефон, а потім піти з ним до суду для експерименту".

Нагадаємо, 30 вересня голова комітету ВР з питань зовнішньої політики і міжпарламентської співпраці Богдан Яременко опинився в центрі секс-скандалу.

Видання "Букви" повідомило, що Яременко (одружений чоловік, у якого є двоє дітей) на пленарному засіданні листувався в онлайн-мережі знайомств і питав у повії про "умови зустрічі". "Букви" опублікували фото листування з текстом: "Місце твоє. Секс захищений, класика і орал. Анальний - табу. Година - 100 доларів. Дві години - 150. На ніч не залишаюся. Побажання можна".

Яременко після цього заявив, що спеціально спровокував журналістів, а листування було постановкою. Він також сказав, що йому дзвонила дружина, яка йому "подякувала".

Пізніше той самий ресурс опублікував ще одне листування нардепа. Він писав дівчатам, що одружений і що він "нова людина в політиці". Після цього Яременко вибачився перед дружиною, дітьми і президентом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram