ГоловнаПолітика

Зеленський і Меркель провели шосту за рахунком телефонну розмову (оновлено)

Обговорювали перспективи розведення поблизу Петровського.

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель.

Про це повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник.

"Щойно відбулася вже шоста телефонна розмова між президентом Володимиром Зеленським і канцлером Ангелою Меркель: більш інтенсивного політичного діалогу, ніж з Німеччиною, немає з жодною іншою країною світу. Цінуємо величезну підтримку наших німецьких друзів", - написав Мельник у своєму твітері.

Будь-яких інших подробиць про розмову посол не повідомив.

Оновлення. У телефонній розмові федеральна канцлерка Німеччини Ангела Меркель і президент України Володимир Зеленський порушили питання розведення сил на Донбасі. Про це повідомляє пресслужба президента.

Зокрема, Зеленський відзначив важливість підтримки з боку Німеччини спроб України врегулювати ситуацію на Донбасі. У відповідь Ангела Меркель привітала прогрес, досягнутий у питанні розведення сил і засобів у Золотому.

"Обговорювалися перспективи розведення поблизу Петровського - після закінчення семи днів тиші", - йдеться в повідомленні.

Також лідери держав обговорили підготовку до зустрічі в "нормандському форматі".

"Сторони також обговорили питання транзиту російського газу по території України, зокрема у зв'язку з тристоронніми газовими консультаціями Україна - ЄС - РФ, які відбулися 28 жовтня в Брюсселі", - повідомили в ОП, додавши, що сторони домовилися посилити роботу в цьому напрямку.

Нагадаємо, попередня телефонна розмова лідерів України та Німеччини відбулася 9 жовтня. Тоді політики обговорили питання розведення сил поблизу Петровського і Золотого, а також перебіг робіт з відновлення мосту поблизу Станиці Луганської.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram