ГоловнаПолітика

НАБУ закрило справу про можливі зловживання членів НКРЕКП

Справу було відкрито за рішенням суду.

НАБУ закрило справу про можливі зловживання членів НКРЕКП
Фото: telegraf.com.ua

Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження про можливі зловживання членів Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

Про це йдеться в матеріалах суду, передають Українськi Новини.

Справу було відкрито за рішенням суду.

У заяві про злочин потерпілий вказував, що, діючи за попередньою змовою, з метою затвердження економічно необґрунтованих тарифів, члени НКРЕКП у формулу розрахунку вартості газу ввели неіснуючі обсяги імпортного газу - 8 500 млн куб. м, тоді як Кабмін постановою №410-р затвердив прогнозний баланс розподілу газу обсягом 3 373 млн куб.

Водночас у липні цього року НАБУ закрило цю кримінальну справу у зв'язку з відсутністю в діях членів комісії складу кримінального злочину.

Потерпілий у справі в суді вказав, що детектив НАБУ в постанові про закриття кримінального провадження не надав жодної правової оцінки обставинам справи.

Він зазначив, що кримінальна відповідальність за зловживання службовим становищем настає у випадках, коли посадова особа з корисливих мотивів або іншої особистої зацікавленості використовує своє службове становище всупереч інтересам служби, завдає істотної шкоди державним чи громадським інтересам, тобто вказує на наявність в діях посадових осіб НКРЕКП складу кримінального злочину за статтею 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

18 жовтня Вищий антикорупційний суд розглянув скаргу на закриття справи і скасував рішення НАБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram