ГоловнаПолітика

САП викликає на допит всіх членів фінкомітету Ради у зручний для них час

Такі повістки усім надіслали сьогодні, 30 жовтня.

САП викликає на допит всіх членів фінкомітету Ради у зручний для них час
Фото: Прямий

Спеціалізована антикорупційна прокуратура викликає на допит всіх членів комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики.

Про це повідомив журналістам спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький, передають "Українськi Новини".

"Дійсно, сьогодні були підписані повістки про виклик всіх членів фінансового комітету, незалежно від фракції. Такі повістки були всім надіслані сьогодні", - сказав він.

За словами Холодницького, САП готова піти назустріч депутатам і не викликати парламентаріїв на конкретний час. Водночас у повістках вказаний номер телефону, за яким кожен з них повинен зв'язатися з прокурором для узгодження зручного часу, щоб не відривати депутатів від їхніх прямих обов'язків.

Нагадаємо, 18 жовтня фінансовий комітет Ради "провалив" законопроєкт №2047-д про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об'єктів нерухомості. Він пропонує скасувати роботу платних електронних майданчиків, через які оцінювачі та нотаріуси зобов'язані подавати звіти про оцінку нерухомості в єдину базу. Майданчики пов'язують з народним депутатом Антоном Яценком, хоча сам він заперечує це.

Після цього з'явилася інформація, що членам комітету від "Слуги народу" видали по $30 тис. від "зацікавлених осіб", щоб вони не голосували за цей законопроєкт. 23 жовтня для перевірки цієї інформації САП відкрила кримінальне провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram