ГоловнаПолітика

Біля Офіса президента проходить акція проти розведення військ

На вулиці Банковій у Києві зібралося близько 300 протестувальників.

Біля Офісу президента проходить акція "Ні кроку назад!" проти розведення військ на Донбасі. На вулиці Банковій у Києві зібралося близько 300 протестувальників.

Організатор заходу - "Рух опору капітуляції". Учасники акції вимагають негайно припинити відведення українських військ на Донбасі. Вони скандують "Ні капітуляції!", "Ганьба!" і "Слава Україні!", повідомляє кореспондент LB.ua з місця події.

Фото: LB.ua

Учасники акції також протестують проти імплементації "формули Штайнмаєра" і проти законів, ініційованих новою владою, зокрема щодо земельної реформи.

Фото: Lb.ua

"Дії влади з "розведення військ" поки представляються як вимушена реакція на "прохання народу", коли публічно керівники нашої держави проти капітуляції, проти здачі українських територій, але - "змушені" йти на поступки агресору, оскільки так "хоче народ України". При цьому влада свідомо ігнорує той багатомільйонний голос українського народу, який говорить своє "Ні капітуляції", виходячи на площі українських міст. Влада ігнорує жертовний чин українських добровольців, які зараз перебувають беззбройні на ділянці розведення і яких менш ніж добу тому обстрілював ворог", - йдеться на сторінці "Руху опору капітуляції" в Facebook.

На акції присутні депутати Верховної Ради від фракції "Європейська солідарність" Софія Федина та Яна Зінкевич.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що зустріч "нормандської четвірки" відбудеться після розведення сил на Донбасі на трьох ділянках. У районі Станиці Луганської розведення вже пройшло, на черзі Петрівське і Золоте.

29 жовтня 2019 року о 12:00 процес дзеркального розведення на ділянці №2 в районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області почався.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram