ГоловнаПолітика

З'їзд суддів обрав суддю КС

Щодо інших двох вакансій буде повторне голосування.

З'їзд суддів обрав суддею Конституційного Суду Галину Юровську. За неї проголосували 145 делегатів з'їзду, повідомляє "Судово-юридична газета".

Юровська - суддя Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ у відставці, заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України.

Щодо інших двох вакансій буде повторне голосування, в якому візьмуть участь кандидати, які набрали найбільшу кількість голосів: голова Волинського апеляційного суду Петро Філюк, суддя Великої палати Верховного Суду Олександр Прокопенко, професор кафедри теорії та філософії права Львівського національного університету ім. І. Франка Оксана Грищук і голова Херсонського апеляційного суду Олександр Коровайко.

Нагадаємо, що квота з'їзду суддів в Конституційному Суді звільнилася після того, як у вересні у відставку пішли судді Наталія Шаптала, Михайло Гультай і Михайло Запорожець, обрані ще в 2010 році.

На конкурс, оголошений Радою суддів ще влітку, подали документи 33 претенденти, проте в підсумку 16 серпня відповідні рекомендації отримали тільки 16 кандидатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram