ГоловнаПолітика

Пристайко: розведення військ відкриває шлях до "нормандської" зустрічі

На думку міністра, вона могла б відбутися в листопаді.

Пристайко: розведення військ відкриває шлях до "нормандської" зустрічі
Фото: скриншот видео

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко вважає можливою зустріч "нормандської четвірки" в листопаді. Про це він заявив на інвестиційному форумі в Маріуполі.

"Якщо ми сьогодні, завтра, післязавтра розведемо війська в Золотому, то перейдемо до Петровського. Коли Петровське буде закрито, 7-10 днів не буде обстрілів, шлях до "нормандської" зустрічі будете відкритий", - вважає міністр.

При цьому перспектива такої зустрічі вже в листопаді здається йому "дуже реальною".

"Я кажу "так", але нам треба чотири "так", не тільки одне українське", - додав міністр.

"Це розведення ми вважаємо необхідним для проведення "нормандської" зустрічі. Всі наступні кроки обговорюються в першу чергу з нашими організаціями, що відповідають за безпеку. Це - Збройні сили, поліція, Національна гвардія, СБУ, прикордонники. Всі наші рішення щодо оцінки безпеки повинні прийматися нашими органами безпеки. Далі ми радимося з громадами, з депутатським корпусом, щоб це стало нашим рішенням, рішенням загалом України. Мирний шлях - він не завжди приємний. Але ми повинні це зробити. Якщо є консенсус, ми рухаємося далі. Але ми пообіцяли 5 років тому, що припинимо війну, відповідно до Мінського процесу. Що ми і зробили", - резюмував Пристайко.

Нагадаємо, сьогодні Україна почала відведення військ у районі Золотого Луганської області, незважаючи на те, що щоденні обстріли з боку бойовиків тривають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram