ГоловнаПолітика

​Радником Гончарука можуть призначити колишнього заступника міністра фінансів РФ, - "Слідство.Інфо"

За даними видання, на посаду радника прем'єра на громадських засадах розглядають Сергія Алексашенка.

​Радником Гончарука можуть призначити колишнього заступника міністра фінансів РФ, - "Слідство.Інфо"
Алексей Гончарук
Фото: kmu.gov.ua

На посаду радника прем'єр-міністра Олексія Гончарука на громадських засадах розглядається кандидатура російського громадянина Сергія Алексашенка.

Про це повідомляє видання "Слідство.Інфо".

За даними проєкту, в секретаріат Кабінету Міністрів України вже надійшло подання на Алексашенка від керівника апарату прем'єра.

"Слідство.Інфо" опублікувало документ, в якому секретаріат просять "в стислі терміни" відповісти, чи немає застережень щодо призначення радником Алексашенка.

У коментарі проєкту Гончарук сказав, що призначення радником громадянина РФ ризиковане і вимагає консультацій зі Службою безпеки України.

"Наразі нічого коментувати. Такого радника у мене немає", - сказав прем'єр.

Алексашенко - відомий російський економіст і громадський діяч, раніше обіймав посади заступника міністра фінансів РФ і заступника голови Центробанку Росії. Він критикував політику чинної влади і негативно відгукувався щодо існуючої в Росії політичної системи. У 2013 році виїхав на постійне проживання в США.

23 серпня 2017 року стало відомо, що стосовно Алексашенка порушено кримінальну справу за статтею про контрабанду. Повідомлялося, що під час проведення митного контролю пасажирів, що вилітають в Мюнхен, співробітники митниці зупинили Алексашенка, який пройшов через "зелений" коридор, не задекларувавши орденів часів Радянського Союзу та інших нагород.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram