ГоловнаПолітика

Прокурори ГПУ почали складати іспити в рамках переатестації

Від результатів тестування залежить збереження посад.

Фото: gp.gov.ua

Прокурори Генеральної прокуратури в середу почали складати іспит у рамках переатестації. Від нього залежить, збережуть вони роботу чи будуть звільнені.

Як повідомляє пресслужба ГПУ, іспит проводять у формі анонімного тестування на знання та вміння застосовувати закон і на відповідність здійснювати повноваження прокурора. Сьогодні його пройдуть чотири групи прокурорів у складі близько тисячі осіб. Ще одну групу залишили на четвер.

Тести складаються зі 100 питань, на які дають 100 хвилин. За кожну правильну відповідь нараховують 1 бал. Прохідний бал - 70. Результати з'являються на екрані комп'ютера відразу після завершення тесту.

Фото: gp.gov.ua

Прокурорів, які набрали необхідну кількість балів, допускають до наступного етапу атестації - тестування на загальні здібності і навички.

"Прокурори, які хотіли пройти тестування, прийшли сюди в будь-якому стані. Там сидить людина з милицями, тут сидить людина з однією милицею. Тобто, за великим рахунком, немає страху, а є бажання все-таки довести свою професійну придатність і пройти атестацію", - заявив заступник генерального прокурора Віктор Чумак.

Тестування прокурорів ГПУ проводять у рамках реформи органів прокуратури, яку ініціював президент Володимир Зеленський. 1082 прокурори Генеральної прокуратури подали заяви про намір пройти атестацію для переведення в Офіс генерального прокурора. Атестація прокурорів інших рівнів почнеться після створення Офісу генерального прокурора.

Атестація прокурорів відбувається в кілька етапів і складається з перевірки професійних компетенцій і загальних здібностей, а також відповідності вимогам професійної етики і чеснотам. Останній етап буде проходити у формі співбесіди і включатиме виконання ситуаційного завдання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram