ГоловнаПолітика

САП відкрила провадження про можливий вплив на суддів ОАСК у церковній справі

Адвокат підозрює можливе втручання в діяльність суддів.

САП відкрила провадження про можливий вплив на суддів ОАСК у церковній справі
Фото: Прямий

Спеціалізована антикорупційна прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань з приводу можливого втручання в діяльність суддів Окружного адміністративного суду Києва з метою перешкоджання виконанню ними своїх обов'язків або винесення ними свідомо неправосудних рішень у справах проти Православної церкви України. Про це написав у Facebook адвокат Роман Титикало, який подав відповідну заяву в прокуратуру.

"За моєю заявою, поданою, зокрема, за матеріалами, опублікованими НАБУ, Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою було внесено відомості в ЄРДР про початок досудового розслідування у кримінальному провадженні №42019000000002221 за ч. 1 ст. 376 КК України щодо можливого втручання в діяльність суддів Окружного адміністративного суду Києва з метою перешкодити виконанню ними службових обов'язків або добитися винесення неправосудного рішення, в тому числі, ймовірно, шляхом висування неправомірної вимоги", - написав адвокат.

Він посилається на можливі факти втручання окремих осіб у діяльність суддів ОАСК, що розглядають справи з приводу рішень Помісного Собору УПЦ КП і Помісного Об'єднавчого Собору Православної Церкви України від 15 грудня 2018 року, зокрема реєстрації Київської Митрополії УПЦ (ПЦУ) і припинення Київської патріархії УПЦ КП.

Нагадаємо, суддя Окружного адмінсуду Києва Руслан Арсірій (у рамках розгляду забезпечення одного з позовів УПЦ КП до ПЦУ) заборонив проводити будь-які реєстраційні дії стосовно УПЦ КП і його майна. У той самий день він узяв самовідвід, посилаючись на можливе втручання юристів УПЦ КП у процес здійснення правосуддя.

А суддя Окружного адмінсуду Києва Тетяна Шейко заборонила голові ліквідаційної комісії продовжувати ліквідацію УПЦ КП, а також розпоряджатися майном церкви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram