ГоловнаПолітика

Макрон подзвонив Путіну, щоб обговорити умови для "нормандської" зустрічі

Але головною темою розмови була ситуація на північному сході Сирії.

Макрон подзвонив Путіну, щоб обговорити умови для "нормандської" зустрічі

Президент Франції Еммануель Макрон і президент РФ Володимир Путін в понеділок, 21 жовтня, провели телефонну розмову, під час якої обговорили можливість проведення наступного саміту в "нормандському форматі".

Пресслужба Кремля підкреслює, що переговори відбулися з ініціативи французької сторони.

Відзначається, що Володимир Путін "знову акцентував доцільність його (саміту - ред.) ретельної підготовки, що дозволило б виробити нові кроки в контексті повного виконання мінських угод".

"Досягнуто домовленості, що відповідна робота буде продовжена помічниками лідерів і міністерствами закордонних справ", - йдеться в повідомленні.

Також в Кремлі заявили, що "від Києва потрібна безумовна реалізація всіх домовленостей, досягнутих в "нормандському форматі" і в контактній групі".

"Перш за все, це стосується розведення сил і засобів на двох узгоджених ділянках лінії зіткнення біля населених пунктів Золоте і Петровське, а також імплементації в українське законодавство "формули Штайнмаєра", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням пресслужби Єлисейського палацу, керівники Франції і Росії, зокрема, обговорили підготовку до наступного саміту "нормандської четвірки" після рішень Тристоронньої контактної групи щодо втілення мінських угод.

У повідомленні наголошується, що головною темою розмови була ситуація на північному сході Сирії, де Туреччина почала військову операцію проти курдських підрозділів.

Нагадаємо, в суботу, 19 жовтня, телефонну розмову з президентом РФ провела канцлер ФРН Ангела Меркель. Переговори стосувалися підготовки "нормандського" саміту і транзиту газу через Україну.

Раніше сьогодні в Кремлі заявили про відсутність просування в підготовці "нормандського саміту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram