ГоловнаПолітика

Гладковський вийшов із СІЗО

Через кілька днів він може дати пресконференцію.

Гладковський вийшов із СІЗО
Фото: Lb.ua

Колишній перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський близько 15:20 у понеділок вийшов з ізолятора тимчасового тримання після сплати застави в розмірі 10,6 млн гривень.

Разом з адвокатом він покинув режимну територію із двома пакетами в руках, сів в автомобіль і поїхав, пообіцявши продовжувати голодування.

Коментарі журналістам дав його адвокат Руслан Волинець.

"Рішення суду, з яким ми не згодні, ми виконали. Заставу внесено, всі процедурні документи оформлено, і Олег Володимирович був звільнений із СІЗО", - сказав він.

Адвокат розповів, що в найближчі дні Гладковський має намір дати пресконференцію, а сьогодні не став спілкуватися з журналістами за станом здоров'я. "Розумієте, якщо п'ять днів людина не харчується..." - пояснив адвокат швидкий від'їзд Гладковського.

Нагадаємо, Гладковського затримали 17 жовтня перед вильотом до Брюсселя, куди він нібито планував поїхати на автовиставку. За словами прокурора, в НАБУ надійшло повідомлення, що Гладковський із сім'єю має намір покинути територію країни. Сам він усі підозри спростовує.

Гладковському закидають використання службового становища в інтересах компанії "Богдан Моторс", яка йому належить. Слідство вважає, що він забезпечив включення в державне оборонне замовлення і подальшу закупівлю за рахунок державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами у дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", що входить до складу "Богдана".

Розмір збитків, завданих державі, оцінюють у 10,6 млн гривень.

Крім того, з'ясувалося, що колишній чиновник не задекларував доходів дружини, отриманих від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі столиці на загальну суму майже 165 тис. доларів у 2016-2018 роках.

19 жовтня Вищий антикорупційний суд заарештував Гладковського на 60 діб з можливістю внести 10 млн 623 тис. гривень застави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram