ГоловнаПолітика

Івано-франківський воєнком: із 25 тисяч чоловіків ми не можемо призвати 460, ніхто не хоче йти

"Змушені їздити по домівках, витягувати їх, ловити".

Івано-франківський воєнком: із 25 тисяч чоловіків ми не можемо призвати 460, ніхто не хоче йти
архивное фото
Фото: dyvys.in

Військовий комісар Івано-Франківської області Володимир Ярмошук заявив, що осіння призовна кампанія просувається з великими труднощами. За його словами, в області налічують 25 тисяч чоловіків призовного віку, але воєнкоми не можуть виконати план призову на лише 460 осіб.

Про це йшлося на оперативній нараді в голови Івано-Франківської ОДА Дениса Шмигаля, пишуть місцеві видання "Галка" і "Галицький кореспондент".

"Поки що виконали план на 37%. Богородчанський військкомат показує найкращі темпи виконання. Далі йдуть Івано-Франківський і Надвірнянський, після них уже динаміка по низхідній", - сказав воєнком.

"Це просто смішно, що з 25 тисяч юнаків призовного віку на Прикарпатті ми не можемо призвати 460. Ми викликали чотири тисячі, з них понад дві тисячі просто не з'явилися. Змушені їздити по домівках, витягувати їх, ловити. А поліція не надто хоче нам допомагати. Всі ігнорують, ніхто не хоче йти", - поскаржився він.

За словами воєнкома, така ситуація і в сусідніх областях - Львівській, Волинській та інших. Призов фактично зірвано, сказав Ярмошук.

Губернатор попросив представників райадміністрацій активізувати інформаційну кампанію серед призовників, щоб змінити ситуацію. "Адже ходити по домівках, виловлювати хлопців і так далі - це смішно, так не повинно бути. Треба міняти ситуацію", - сказав Шмигаль.

"Боляче, що в країні йде війна, а ми навіть не можемо призвати юнаків, щоб вони відслужили й були готовими до будь-яких подій", - зазначив він.

Нагадаємо, що цієї осені під призов на строкову службу підпадають 15,2 тисячі осіб.

Призов на строкову службу громадян, яким виповнилося 20 років, і старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову, проходить три місяці - протягом жовтня-грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram