ГоловнаПолітика

Кабмін призначив Дубілета керівником Державної служби статистики

"Держстат збирається провести перепис населення з шаленим бюджетом 3,4 млрд гривень".

Кабмін призначив Дубілета керівником Державної служби статистики
Дмитрий Дубилет
Фото: Макс Левин

Кабмін призначив міністра Кабінету Міністрів Дмитра Дубілета головою Державної служби статистики. Про це в неділю він повідомив на своїй сторінці у facebook за підсумками засідання Кабміну.

"Сьогодні ми на засіданні Кабміну трохи перерозподілили органи влади між міністрами. Відтепер Державна служба статистики буде спрямовуватись мною та командою Секретаріату", - написав Дубілет.

За словами міністра, рішення "має сенс, враховуючи, що одним з моїх завдань на найближчий час буде встановлення і підрахунок KPI (основних показників ефективності, - ред.) для всіх головних органів влади".

Він зазначив, що для цього, зокрема, будуть використовувати базу Держкомстату.

"Крім цього, Держстат збирається провести перепис населення з шаленим бюджетом 3,4 млрд грн. Це додатково у бюджет 1.6 млрд грн на рік на підтримку апарату", - додав Дубілет.

Наприкінці вересня Дмитро Дубілет повідомляв, що бюджет перепису населення України становить 5 мільярдів гривень. Він також припустив, що перепис можна замінити створенням єдиного реєстру українців з допомогою об'єднання 6-7 різних реєстрів, в яких "заховані" базові дані про громадян.

Нагадаємо, Дубілет-молодший - син колишнього голови правління Приватбанку Олександра Дубілета. Він працював ІТ-директором і заступником голови правління Приватбанку в період, коли той належав Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову - з 10 травня 2011 року по 20 грудня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram