ГоловнаПолітика

Федур назвав свавіллям ситуацію з обранням запобіжного заходу Пашинському

Адвокат вважає, що Сергій Пашинський став "сакральною жертвою" для нової влади.

Федур назвав свавіллям ситуацію з обранням запобіжного заходу Пашинському
Фото: Макс Левин

Адвокат Андрій Федур заявив про те, що ситуація з обранням запобіжного заходу Сергію Пашинському називається одним словом - "беззаконня". Про це він написав у фейсбуці, передає Цензор.НЕТ.

"Свавілля (необмежена влада; відсутність законності, справедливості). Саме так сьогодні (за гарячими слідами) я можу охарактеризувати ситуацію з обранням запобіжного заходу Сергію Пашинському! Питання не в тому, що він комусь не подобається, або навпаки. Та й проблема власне вже не в ньому. Біда в іншому. Народ і влада живуть в Україні в різних паралельних світах. У кожного президента України, починаючи з Кучми, була своя сакральна жертва, на прикладі якої демонструвалися людям "всесилля вождя" і покірність "суду", - написав адвокат.

На його думку у "нинішньої надії нації такою сакральною жертвою став Пашинський". Однак, коли його справа розвалиться, він вийде на свободу, "як вийшли інші".

"Біда в тому, що Україна так і не стала на шлях демократичного, цивілізованого розвитку. І за нинішньої влади вже й не стане. Я не знаю скільки часу Господь відвів тут панувати нинішнім, але закінчать вони сумно. Що стосується Суду (його реформи), то я вже схиляюся до думки, що в українців залишається тільки один шлях - досвід Італії кінця 70-х минулого століття. Без Суду (місця цивілізованого вирішення спору) немає Держави, і народ не може жити на такій території. В сучасній Україні були Майдани. Так, очевидно, на мою думку, попереду революції та громадянська війна, розпад і деградація. Цей сценарій очевидний. Уникнути його ми можемо тільки через прихід до влади справжньої національної еліти. Державу врятує меншість. Більшість ще ніколи не була права".

Нагадаємо, що ввечері 31 грудня 2016 року на дорозі під Києвом стався конфлікт між нардепом Пашинським і В'ячеславом Хімікусом, який образив дружину нардепа і завдав йому удару пляшкою по голові. За словами Пашинського, він намагався зупинити нападника, зробивши попереджувальний постріл у повітря, коли це не дало результату, застосував зброю, поранивши нападника в ногу.

Водночас, другий учасник інциденту В'ячеслав Хімікус, який раніше неодноразово залучався до відповідальності за хуліганство і побиття, стверджує, що він не робив попереджувального пострілу перед тим, як застосувати зброю, як заявляє, а відразу вистрілив йому в ногу.

Постанову про закриття кримінального провадження у зв'язку з відсутністю в діях Сергія Пашинського і В'ячеслава Хімікуса складу кримінальних правопорушень було ухвалено Генпрокуратурою 26 липня 2017 року.

7 жовтня Пашинського заарештували на два місяці без можливості внесення застави.

На сьогоднішньому засіданні суддя Апеляційного суду Києва залишила без змін рішення Печерського суду щодо Пашинського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram