ГоловнаПолітика

Порошенко про бюджет: не буде 13-ї пенсії, доплат за дитину, сільських амбулаторій

А декого навіть попросять повернути вже отримані в рамках субсидій гроші, зазначив експрезидент.

Порошенко про бюджет: не буде 13-ї пенсії, доплат за дитину, сільських амбулаторій
Фото: eurosolidarity.org

Бюджет 2020 року передбачає тиск на ФОП і прибирає 13-ту пенсію для пенсіонерів із низькими пенсіями. Так проєкт бюджету на 2020 рік прокоментував експрезидент, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко.

"У «Європейській Солідарності» вздовж і впоперек вичитали бюджет наступного року. Розуміємо, що то був жарт про зарплати вчителям у чотири тисячі доларів. Свідомий жарт перед президентськими виборами. А якщо хтось ту хохму і прийняв за чисту монету, то його проблеми. Значить, з почуттям гумору в них щось не так. Але з бюджету кудись поділися навіть ті скромні починання, які стартували цього і минулого року. Не буде тринадцятої пенсії, яку навесні ми започаткували для пенсіонерів з найнижчими пенсіями. Не буде доплати за третю, четверту дитину, не буде продовження програми з будівництва сільських амбулаторій і телемедицини. Не буде підвищення грошового забезпечення наших воїнів.

Зате буде тиск на ФОП. Днями «Слуги народу» ощасливили народ законом про верифікацію соціальних виплат. Замість обіцяного вам зниження тарифів зменшать кількість отримувачів субсидій. А декого навіть попросять повернути вже раніше отримані гроші – є в законі і така стаття", - зазначив Порошенко. 

На його думку, "феєричними затриманнями можна зривати оплески. Але до першого антракту, коли глядачі побачать, що в театральному буфеті порожньо".

"Ще з римських часів популісти при владі завжди керують за правилом «хліба й видовищ». Коли недодають хліба, то годують шоу", - зазначив експрезидент.

"Ми, звичайно, будемо боротися до другого читання. Економіка сьогодні в кращому стані, ніж кілька років тому. Зараз існує значно більше можливостей, ніж мали ми рік чи два тому.  Головне, аби була політична воля", - резюмував він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram