ГоловнаПолітика

НАБУ повідомило про підозру Гладковському (оновлено)

Власнику "Богдана" закидають 10,6 млн гривень збитків.

НАБУ повідомило про підозру Гладковському (оновлено)
Фото: narodna-pravda.ua

НАБУ повідомило про підозру колишньому першому заступнику секретаря Ради національної безпеки і оборони Олегу Гладковському. Про це розповіло поінформоване джерело агентству "Українські новини".

"Уже вручили підозру. Погодив її спеціалізований антикорупційний прокурор Холодницький", - сказав він.

Йому повідомлено про підозру за частиною 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу. При цьому джерело не сказало, чи повідомлено Гладковському про підозру за статтею 366-1 (декларування недостовірної інформації).

Пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури підтвердила вручення підозри за обома статтями.

Гладковському закидають використання службового становища в інтересах компанії "Богдан Моторс", яка йому належить. Слідство вважає, що він забезпечив включення в державне оборонне замовлення і подальшу закупівлю за рахунок державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами в дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", що входить до складу "Богдана".

Розмір збитків, завданих державі, оцінюється в 10,6 млн гривень.

Крім того з'ясувалося, що колишній чиновник не задекларував доходів дружини, отриманих нею від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі столиці на загальну суму майже 165 тисяч доларів у 2016-2018 роках.

Нагадаємо, 17 жовтня фігурант журналістського розслідування про розкрадання в оборонно-промисловому комплексі Олег Гладковський намагався вилетіти з України, але його затримали детективи Національного антикорупційного бюро.

На знак протесту проти затримання Гладковський оголосив голодування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram