ГоловнаПолітика

Голова НБУ назвав попередні умови МВФ

Обсяг кредиту МВФ не настільки важливий, як наявність самої програми.

Голова НБУ назвав попередні умови МВФ
Фото: пресс-служба НБУ

Голова Національного банку Яків Смолій озвучив попередні умови МВФ. Серед основних питань: затвердження низки законопроєктів, які були попередньо обговорені, бюджет 2020 року і питання ринку землі. Про це Смолій розповів в інтерв'ю "Голосу Америки".

За його словами, один із законопроєктів - про відновлення відповідальності за незаконне збагачення - перебуває на розгляді в парламенті і є серед умов продовження програми співпраці.

Крім того, НБУ домовляється з Міжнародним валютним фондом про нову кредитну програму для України терміном на 3 роки. Загальний обсяг фінансування МВФ зараз обговорюють, проте Смолій вважає, що обсяг кредиту не настільки важливий, як сама програма.

Її наявність - це сигнал для інших міжнародних фінансових організацій, для інвесторів. "Це як якір для того, щоб Україна мала можливість залучати дешевий ресурс і для покриття дефіциту бюджету, і для поповнення золотовалютних резервів з метою обслуговування заборгованості, яка є в держави перед іноземними кредиторами", - додав голова НБУ.

Нагадаємо, міністр фінансів України Оксана Маркарова повідомляла, що задоволена перебігом переговорів української делегації з МВФ у Вашингтоні. Вона вважає, що Україна рухається швидше, ніж у попередні роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram