ГоловнаПолітика

Україна прийняла законодавство про амністію згідно з Мінськими домовленостями, - заступник голови МЗС

Питання про амністію може розглядатися тільки після відновлення суверенітету України.

Україна прийняла законодавство про амністію згідно з Мінськими домовленостями, - заступник голови МЗС
Здание МИД Украины
Фото: предоставлено автором

Україна затвердила всі законодавчі акти щодо амністії, обговорені в Мінських угодах. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Василь Боднар під час години запитань до уряду в парламенті, передає "Інтерфакс-Україна".

"На сьогодні Україна прийняла вже всі законодавчі акти, необхідні для здійснення в рамках правового поля амністії в контексті Мінських домовленостей", - сказав Боднар.

Він також нагадав, що, відповідно до закону про застосування амністії в Україні, повне або часткове звільнення від покарання за скоєний злочин може розглядатися тільки після обрання легітимних органів влади на окупованих територіях, тобто "після відновлення суверенітету України".

Боднар зазначив, що рішення про застосування амністії приймає суд. "Під амністію не потрапляють, відповідно до міжнародного законодавства, злочини проти людяності та військові злочини. Також не потрапляють під амністію особи, які вчинили злочин стосовно малайзійського "боїнга"", - сказав він.

Заступник голови МЗС зазначив, що на цей момент амністія - це питання дискусії. "Ми повинні винести зараз на обговорення саме це питання - суспільно значиме і надзвичайно хвилююче для суспільства. У мене була можливість у цьому переконатися під час поїздок регіонами України", - додав Боднар.

Нагадаємо, 14 вересня голова МЗС України Вадим Пристайко заявляв, що повної амністії для бойовиків на Донбасі нинішня дипломатія не розглядає. За його словами, Україна не погодиться на вибори на Донбасі на умовах бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram