ГоловнаПолітика

Про підозру Гладковському повідомлять 18 жовтня, - Рябошапка

"Проєкт повідомлення про підозру зараз лежить у мене на столі".

Про підозру Гладковському повідомлять 18 жовтня, - Рябошапка
Фото: narodna-pravda.ua

Президенту корпорації "Богдан", ексзаступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському, затриманому співробітниками Національного антикорупційного бюро в аеропорту "Бориспіль", 18 жовтня повідомлять про підозру у вчиненні низки злочинів, у тому числі стосовно махінацій в оборонному комплексі.

Про це генеральний прокурор України Руслан Рябошапка заявив в ефірі телеканалу "1+1".

"Проєкт повідомлення про підозру зараз лежить у мене на столі і робота над ним завершується", - цитує Рябошапку Інтерфакс-Україна.

За словами генпрокурора, підозра буде складатися з декількох епізодів: свідомо неправдивого декларування відомостей (порушення антикорупційного законодавства), порушення законодавства під час проведення тендерних закупівель, а також використання службового становища.

Він додав, що в матеріалах справи є й інформація про махінації в "Укроборонпромі", встановлені протягом журналістського розслідування.

"Слідство вважає, що докази зібрані в повній мірі і вони є обґрунтованими, щоб повідомити завтра (в п'ятницю) в скоєнні цих злочинів", - підкреслив Руслан Рябошапка.

Нагадаємо, 17 жовтня фігурант журналістського розслідування про розкрадання в оборонно-промисловому комплексі Олег Гладковський намагався вилетіти з України, але був затриманий детективами Національного антикорупційного бюро.

На знак протесту проти затримання Гладковський оголосив голодування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram