ГоловнаПолітика

Бойовика "ДНР" засудили до 10 років в'язниці з конфіскацією

23-річний житель Макіївки 5 років воював проти ЗСУ.

Бойовика "ДНР" засудили до 10 років в'язниці з конфіскацією

Артемівський міський суд засудив до 10 років ув'язнення жителя Макіївки, який воював проти Збройних сил України на боці "ДНР".

Про це інформує преслужба обласної прокуратури.

Згідно з обвинуваченням, 23-річний місцевий житель у 2014 році, перебуваючи на території окупованого Донецька, вступив у бригаду "Кальміус", яка входить до збройного угруповання "ДНР". Він також був механіком-водієм і командиром машини реактивного залпового вогню "Град".

"Озброєний автоматом Калашникова, брав участь у збройних протистояннях з українськими захисниками, зокрема: в районі міст Донецьк, Сніжне, Горлівка, а також в Новоазовському та Шахтарському районах", - йдеться в повідомленні.

17 лютого 2019 року під час бою біля Луганського Бахмутського району Донецької області бойовика поранили і затримали військовослужбовці Збройних сил України.

"Під час судових слухань обвинувачений своєї провини в інкримінованому злочині не визнав, намагаючись вдати із себе цивільну особу, яка в темряві випадково натрапила на блокпост ЗСУ. Однак суд визначив доводи сторони обвинувачення вичерпними і обґрунтованими і за скоєння особливо тяжкого злочину проти своєї держави виніс чоловікові обвинувальний вирок - 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Жителя Макіївки визнали винним у злочині, передбаченому ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу (Участь у діяльності терористичної групи чи терористичної організації).

Раніше в жовтні суд засудив до 9 років в'язниці трьох бойовиків "ДНР". Терористи переховувалися в родичів на підконтрольній українській владі території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram