ГоловнаПолітика

Суд призначив власнику згорілого готелю "Токіо Стар" 53 млн гривень застави

Вадим Чорний залишився в СІЗО ще на два місяці.

Суд призначив власнику згорілого готелю "Токіо Стар" 53 млн гривень застави
Фото: od.npu.gov.ua

Київський районний суд Одеси продовжив запобіжний захід власникові згорілого готелю "Токіо Стар" Вадиму Чорному у вигляді утримання під вартою ще на два місяці, до 13 грудня. При цьому йому дозволили вийти під заставу в розмірі 53 млн гривень.

Про це пише місцеве видання "Думская".

Головний рабин Одеси і півдня України Авроом Вольф, кілька журналістів і громадських діячів Одеси просили відпустити Чорного на поруки, але суд відхилив їхнє клопотання. "Слово головного рабина півдня України, на думку суду, нічого не варте. Як і слова найбільш впливових громадян цього міста, як і порука 15 журналістів", - висловив своє обурення з цього приводу адвокат Дмитро Ягунов.

Адвокат додав, що оскаржуватиме це рішення суду. Також він звернув увагу на те, що іншу підозрювану у справі, адміністратора готелю Ірину Паровик, цей самий суддя відпустив під нічний домашній арешт.

Нагадаємо, жертвами пожежі в готелі "Токіо Стар", що сталася в ніч на 17 серпня, стали дев'ять осіб, ще десять людей постраждали. Це був один з найбільших і в той самий час один з найдешевших готелів в Одесі. Найдешевший номер "без вікна" в ньому коштував від 390 грн на добу.

Основна версія пожежі в Одесі - коротке замикання в електрощитовій.

Власник готелю Вадим Чорний говорив, що готовий повністю відповідати за те, що трапилося, якщо буде встановлено провину. У той самий час він запевнив, що пожежна сигналізація в готелі була справною і під час пожежі спринклери спрацювали. За його словами, персонал готелю організовано вивів гостей - "крім тих, хто не відповідав ні на дикий стукіт у двері, ні на сигналізацію".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram