ГоловнаПолітика

У центрі Києва зібрався Марш УПА "Захистимо українську землю"

Націоналісти пройдуть під партійними прапорами по центру столиці.

Фото: Олександр Рудоманов

У центрі Києва біля пам'ятника Тарасу Шевченку зібрався Марш УПА "Захистимо українську землю", організований правими політичними силами "Всеукраїнське об'єднання "Свобода", "Національний корпус", "Правий сектор", "Конгрес українських націоналістів", "Тризуб" імені Степана Бандери.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, у парк Шевченка прийшло не менш ніж 5 тисяч осіб. За даними організаторів, на марш зібралося близько 10 тисяч учасників. Серед них - ветеран УПА Теодор Дячук.

Фото: Олександр Рудоманов

Фото: Олександр Рудоманов

Маршрут колони націоналістів прокладено через бульвар Шевченка, Хрещатик, Інститутську, алею Героїв Небесної сотні до вулиці Банкової, де розташовано офіс президента України.

Цього року захід проходить під гаслом "Захистимо українську землю", який має подвійний сенс. З одного боку, націоналісти протестують проти надання Донбасу особливого статусу, а з іншого - проти введення ринку землі сільськогосподарського призначення, який заплановано на 2020 рік. У зв'язку із цим на Марш також прийшли представники Асоціації фермерів України.

Нагадаємо, 14 жовтня відзначається як день створення Української Повстанської Армії - військово-політичного підрозділу Організації Українських Націоналістів (ОУН). З 2005 року цього дня в Києві проходять Марші слави УПА.

Цього дня також відзначають День захисників України, а православні християни і греко-католики святкують Покрову Пресвятої Богородиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram