ГоловнаПолітика

В Одесі відкрили водолазну школу Збройних Сил

Базовий курс передбачає 650 хвилин під водою.

В Одесі відкрили водолазну школу Збройних Сил
Фото: armyinform.com.ua/

В Одесі відкрили водолазну школу Збройних Сил України, де будуть також готувати кадри для інших силових структур. Про це повідомило інформаційне агентство Міністерства оборони "АрміяInform".

Восьмитижневий базовий курс підготовки за фахом "водолаз" зараз проходить перша група військовослужбовців, які обіймають посади позаштатних водолазів на кораблях і катерах флоту, у пошуково-рятувальних підрозділах і спецпризначенні, а також представники Національної поліції та Управління державної охорони.

"Навчання включає теоретичні та практичні заняття з обов'язковим виконанням водолазних спусків під воду. Під час курсу кожен слухач має відпрацювати під водою понад 650 хвилин. До 500 хвилин водолаз має виконувати завдання на глибині до 20 метрів, а 150 хвилин - під час водолазних спусків до 30 метрів. Курсанти працюватимуть тільки на сучасному водолазному спорядженні та на новітніх зразках водолазної техніки й обладнання", - розповів начальник водолазної школи капітан 1 рангу Сергій Титаренко.

Водолазів навчають шукати, ідентифікувати й піднімати на поверхню затонулі об'єкти, орієнтуватися під водою, обстежити підводну частину кораблів та суден, здійснювати якісний підводний зв'язок. Також слухачів навчають навичок прикладного фридайвінгу (плавання із затримкою дихання).

Військові зазначили, що система підготовки водолазних кадрів, яка існувала раніше, була майже цілком зруйнована у зв'язку з окупацією Криму та Севастополя. Новий навчальний заклад з ліцензійними програмами та навчально-матеріальною базою вирішили створювати в Одесі, де тепер розташований штаб Військово-морських сил України.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram