ГоловнаПолітика

За місяць на 12 пунктів зменшилася кількість українців, які вважають, що країна на правильному шляху, - опитування

Зеленському довіряють 70,5% опитаних.

За місяць на 12 пунктів зменшилася кількість українців, які вважають, що країна на правильному шляху, - опитування
Фото: Lb.ua

За останній місяць на 12 пунктів зменшилася кількість українців, які вважають, що Україна на правильному шляху. Про це свідчать результати соціологічного опитування Центру Разумкова.

За його даними, 45% респондентів вважають, що події в Україні розвиваються в правильному напрямі, при тому, що у вересні так думали 57%. У той же час 29% українців думають, що події розвиваються в неправильному напрямку (у вересні так вважало 17%).

Крім того, 34% опитаних впевнені, що Україна здатна подолати існуючі проблеми та труднощі в найближчі кілька років (у вересні так вважало 41%). 43,5% громадян думають, що Україна здатна подолати їх в більш тривалій перспективі (у вересні так думало 40%).

10% опитаних не вірять, що країна здатна подолати ці проблеми (у вересні так вважало 6%).

Загалом, характеризуючи дії влади, 41,5% українців вважають, що нова влада намагається поліпшити ситуацію в країні, але їй це поки не дуже вдається зробити. 29% опитаних вважають, що нова влада намагається поліпшити ситуацію в країні і багато в чому їй це вдається, і 20% - що нова влада не намагається поліпшити ситуацію в країні, а лише імітує зусилля в цьому напрямку.

23% опитаних впевнені, що дії нової влади виправдали їхні сподівання, 5% - що дії нової влади виявилися кращими, ніж вони очікували, 9% заявили, що нова влада не виправдала їхніх надій.

54,5% опитаних вважають, що дії Зеленського в першу чергу спрямовані на захист загальнонаціональних інтересів, а 24,5% - що його дії в першу чергу спрямовані на захист власних інтересів та інтересів свого політичного оточення.

48% респондентів вважають, що нинішня влада краща, ніж попередня, 27% - що вона нічим істотно не відрізняється від попередньої, а 8% - що вона гірша за попередню.

Оцінюючи рівень довіри до політиків, найчастіше довіру виражають до Зеленського (йому довіряють 70,5% опитаних), до Разумкова (54%), Гончарука (36%). Відзначається, що серед політиків, прізвища яких були представлені в опитувальнику, тільки вони мають позитивний баланс довіри-недовіри.

Недовіру частіше виражають до Луценка (йому не довіряють 88% опитаних), Парубія (83%), Порошенка (80%), Н. Шуфрича (78%), Рабіновича (76%), Медведчука (76%), Тимошенка (74% ), Авакова (72%), Гройсмана (70,5%), Бойка (68%).

Дослідження проводилося з 4 по 9 жовтня 2019 року. Було опитано 2015 респондентів старше 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Нагадаємо, згідно з ще одним опитуванням Центру Разумкова, 56% українців проти надання особливого статусу Донбасу. Початок офіційних переговорів України з окупантами ОРДЛО підтримали 41,5% опитаних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram