ГоловнаПолітика

Зеленський спростував інформацію про вимогу міністра енергетики США звільнити Коболєва

Раніше Перрі теж заперечував цю інформацію.

Зеленський спростував інформацію про вимогу міністра енергетики США звільнити Коболєва
Фото: Макс Левин

Президент Володимир Зеленський заперечує інформацію про вимогу міністра енергетики США Ріка Перрі звільнити голову правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрія Коболєва.

Про це він сказав під час пресмарафону.

У жовтні агентство Associated Press за результатами проведеного розслідування повідомило про спробу групи американських бізнесменів скинути Коболєва з посади голови правління "Нафтогазу" і що в травні під час зустрічі з Зеленським Перрі запропонував йому провести зміни в складі наглядової ради НАК.

Сам міністр заперечував цю інформацію.

Раніше Associated Press повідомило, що американські бізнесмени радянського походження Лев Парнас та Ігор Фруман, а також нафтовий магнат з Флориди Гаррі Сарджент III хотіли скинути голову правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва.

Високопоставлене джерело в "Нафтогазі" заявило, що за спробою змінити главу "Нафтогазу" міг стояти сам Коболєв. За його словами, глава "Нафтогазу" конфліктував з Гройсманом і міг лобіювати лояльного наступника.

Як повідомлялося, в березні Кабінет Міністрів продовжив контракт з головою правління НАК "Нафтогаз України" Андрієм Коболєвим на 1 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram