ГоловнаПолітика

Кремль звинуватив Україну у зриві розведення сил у Золотому і Петровському (оновлено)

Лавров заперечує звинувачення на адресу Москви у затягуванні саміту.

Кремль звинуватив Україну у зриві розведення сил у Золотому і Петровському (оновлено)
Фото: kremlin.ru

Помічник президента Росії Юрій Ушаков звинуватив Україну у зриві разведення сил у Золотому і Петровському під надуманим приводом.

Про це пише "Российская газета".

"Українська сторона вчора під надуманим приводом порушення режиму припинення вогню не стала приступати до практичної частини розведення", - зазначив помічник Путіна.

При цьому він висловив надію, що процес розведення сил у цих районах зрушиться "з мертвої точки" і "після цього можна буде конкретніше говорити про терміни проведення саміту у "нормандському форматі".

Ушаков підтвердив позицію російської сторони про те, що для проведення саміту необхідно виконати низку умов, серед яких - розведення сил на Донбасі у районі населених пунктів Золоте і Петровське.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров у свою чергу сказав, що Україна навмисно загострює ситуацію, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Те, що відбувається зараз з нерозведенням сил і засобів у Петровському і Золотому, пов'язано з тим, щоб загострити тему проведення саміту у "нормандському форматі" заради проведення самого саміту", - сказав Лавров.

За його словами, звинувачення на адресу Москви у затягуванні організації зустрічі "нормандської четвірки" - це "спроба з дуже негідними засобами".

Лавров заявив, що "є відчуття, що українська сторона вимагає проведення "нормандського саміту" з тим, щоб переглянути домовленості попередніх зустрічей лідерів Росії, України, Німеччини, Франції". Міністр вважає, що це може бути ударом по репутації "нормандської четвірки", і російська сторона зробить усе, щоб цього не допустити.

Нагадаємо, сьогодні, під час пресконференції Володимир Зеленський заявив, що "нормандська четвірка" початку погодження нової дати саміту.

Зеленський під час розмови з канцлером Німеччини Анґелою Меркель назвав їй прийнятні дати саміту "нормандської четвірки". Після цього Німеччина та Франція повинні погодити одну з них з російською стороною.

Раніше Зеленський і лідери Франції і Німеччини готові були провести саміт "нормандської четвірки" 17 вересня, але Росія через "технічні причини" не змогла взяти участь у цій зустрічі.

Востаннє лідери "четвірки" зустрічалися ще восени 2016 року у Берліні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram