ГоловнаПолітика

Зеленський про відставку Данилюка: "Саша хотів бути прем'єром"

"І складні відносини з Богданом теж вплинули".

Зеленський про відставку Данилюка: "Саша хотів бути прем'єром"
Фото: пресс-служба президента

Президент Володимир Зеленський заявив, що секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Данилюк звільнився через свої амбіції і складні відносини з главою Офісу президента Андрієм Богданом.

Про це він сказав на пресконференції у четвер.

"Я не згоден з його позицією, що він пішов через ПриватБанк. Я вважаю, що це було некоректно... Саша хотів бути прем'єр-міністром України. А я сказав: "Сань, ти нормальна чесна людина, але я вибрав іншу кандидатуру". І складні відносини з Богданом теж вплинули", - сказав Президент.

Зеленський сказав, що у нього не було конфлікту з Данилюком, і особисто він ставився до нього краще, ніж будь-хто на Банковій.

"Заяву він написав перед Сполученими Штатами. Напевно, він очікував, що я не підпишу його заяву. Але я сказав чесно: є всередині команди нерозуміння, є твоє особисте бачення. Але мене дістала гра, що ви пишете заяви, а потім я їх не підписую, бо я хочу, щоб ми працювали разом. Тому я сказав: ось ці заяви у мене є, а інших попередив, починаючи з пана Данилюка. Хто буде писати мені заяви - я буду їх підписувати", - сказав він.

Нагадаємо, 27 вересня Олександр Данилюк подав у відставку з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони України, 30 вересня Президент Володимир Зеленський її задовольнив.

Данилюк обіймав посаду секретаря РНБО з кінця травня 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram