ГоловнаПолітика

Зеленський назвав відносини України і США стомленими

"А куди ви витрачали гроші?" - Це питання йшло з усіх джерел".

Зеленський назвав відносини України і США стомленими
Фото: стоп-кадр трансляции

Президент Володимир Зеленський назвав відносини України і США стомленими.

Про це він сказав на пресконференції у четвер, розповідаючи про свої контакти з президентом США Дональдом Трампом.

"Для нас завдання - зробити ці, я б їх назвав так, стомлені відносини між Україною і США (на жаль, і на особистій зустрічі Трамп [підтвердив], і я це знав), стомлені від [питання] "а куди ви витрачали гроші?". Це питання йшло з усіх джерел. Треба зрозуміти: це не тільки президент Трамп, це Сполучені Штати, а ви знаєте, як вони до цього ставляться - це гроші платників податків, для них це священні речі", - заявив він.

За словами Зеленського, він хоче домогтися, щоб Трамп переглянув свою думку про Україну як корупційну державу, і саме це, а не Burisma або Джо Байден, було в основі їх літньої телефонної розмови і вересневої зустрічі у Нью-Йорку. "Зі зброєю і історією з "Бурісмою" це ніяк не пов'язано... Шантажу не було, це не було предметом розмови", - сказав Президент України.

"Я хочу показати йому нашу команду, нашу молоду команду. Я хотів затягнути його в Україну. Я йому сказав: я пропоную після Варшави [де планували першу зустріч Трампа і Зеленського] заїхати в Україну", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, що через телефонну розмову із Зеленським Трампу тепер загрожує імпічмент.

Під час бесіди Трамп просив Київ почати розслідування щодо його потенційного суперника на президентських виборах у листопаді 2020 року - Джозефа Байдена, а також його сина Хантера.

Нижня палата Конгресу, контрольована демократами, звинуватила президента США у порушенні конституційних обов'язків і зловживанні службовим становищем. Сам Трамп назвав те, що відбувається, найбільшою аферою в історії американської політики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram