ГоловнаПолітика

Суд скасував вирок засудженому на 3 роки умовно керівнику Автомайдану Кривого Рога

Антону Кравченку інкримінували заподіяння легких тілесних ушкоджень двом співробітникам поліції під час зіткнень в 2015-му.

Суд скасував вирок засудженому на 3 роки умовно керівнику Автомайдану Кривого Рога
Фото: Depositphotos/AndreyPopov

Суд скасував вирок Дзержинського райсуду Кривого Рога, яким керівника криворізького Автомайдану Антона Кравченка засудили до 3 років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на 2 роки. Відповідне рішення прийняв Дніпровський апеляційний суд в середу, 9 жовтня, передає Радіо Свобода.

За словами Антона Кравченка, вирок скасовано, тепер справу повернуть до суду першої інстанції на новий розгляд іншим суддею.

Раніше Дзержинський районний суд Кривого Рога засудив керівника місцевого Автомайдану до 3 років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном 2 роки. Активісту, зокрема, інкримінували заподіяння легких тілесних ушкоджень двом співробітникам поліції під час зіткнень біля будівлі міськради вночі 2 грудня 2015. Тоді в Кривому Розі тривали акції протесту проти визнання результатів виборів мера.

Активіст з рішенням суду не погодився і подав апеляцію.

За словами Антона Кравченка, його як офіційного спостерігача на виборах мера невідомі йому люди намагалися не пропустити в будівлю міськради, де мало відбутися засідання міської виборчої комісії. Не показуючи ніяких посвідчень і не представившись, вони викручували йому руки і відтягували від дверей.

Наступного дня поліція відкрила кримінальне провадження проти самого Кравченка - за статтею 125 (умисне легке тілесне ушкодження) та статтею 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

У грудні 2015 року в Кривому Розі тривали акції протесту проти визнання результатів виборів мера, згідно з якими переміг чинний мер, висуванець "Опозиційного блоку" Юрій Вілкул. На виборах мера за Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця "Об'єднання Самопоміч" Юрія Милобога - 49,79%.Різниця між кандидатами становила 752 голоси. Пізніше ЦВК призначила перевибори. На них переміг Юрій Вілкул.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram