ГоловнаПолітика

Зеленський і глава МЗС Нідерландів обговорили розслідування справи МН17

Раніше парламент Нідерландів проголосував за розслідування "ролі України" в катастрофі MH17.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Королівства Нідерланди Стефом Блоком.

Під час зустрічі були обговорені питання співпраці сторін з завершення розслідування і проведення судового процесу у справі про катастрофу літака Boeing-777 Malaysia Airlines рейсу MH17 в Донецькій області в 2014 році.

Фото: president.gov.ua

Про це інформує пресслужба президента.

Глава української держави поінформував співрозмовника про ситуацію з безпекою на Донбасі, а також про зусилля, спрямовані на припинення бойових дій.

Також мова йшла про взаємодію сторін в рамках реалізації курсу європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Фото: president.gov.ua

"Міністр закордонних справ Нідерландів підтвердив наявність значного інтересу нідерландського бізнесу до нарощування інвестиційного співробітництва, а також наголосив на готовності уряду Нідерландів продовжувати підтримку України на шляху реалізації структурних реформ", - йдеться в повідомленні.

Раніше парламент Нідерландів проголосував за розслідування "ролі України" в катастрофі MH17. Клопотання з приводу розслідування того факту, що Україна не закрила повітряний простір над Донбасом, подала Християнсько-демократична партія.

Нагадаємо, пасажирський "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що летів рейсом МН-17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 чоловік, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що авіалайнер був збитий ракетою серії 9M38, що була  запущена з самохідної вогневої установки "Бук" з сільськогосподарського поля в районі селища Первомайське. Цей район на той момент перебував під контролем проросійських сепаратистів. З розслідування випливає, що "Бук" був доставлений в Україну з Росії, а після того, як його використали для атаки на авіалайнер рейсу МН17, він знову повернувся на територію РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram