ГоловнаПолітика

Дата наступного обміну полоненими стане відома після зустрічі "нормандської четвірки", - Зеленський

Українська сторона підготувала дві позиції з приводу обміну, але спілкування з Росією з цього питання немає.

Дата наступного обміну полоненими стане відома після зустрічі "нормандської четвірки", - Зеленський
Фото: EPA/UPG

Дата наступного обміну полоненими між Україною і РФ стане відома після зустрічі лідерів «нормандської четвірки». Про це заявив Володимир Зеленський в коментарі "Крим.Реалії".

За словами Зеленського, українська сторона підготувала дві позиції з приводу обміну, але зараз спілкування з Росією з цього питання немає.

"Саме на «нормандському форматі», були домовленості, що підніметься найголовніше питання - це обмін людей, там два обміни: є у нас люди, які на території РФ, є, які на території ДНР", - зазначив глава держави.

Нагадаємо, 24 вересня, Зеленський обговорив з Меркель стан підготовки до зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки" для узгодження подальших кроків щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. 19 і 20 вересня глава українського МЗС Вадим Пристайко і глава МЗС Німеччини Хайко Маас в телефонному режимі обговорювали і підготовку до проведення зустрічі.

Раніше Зеленський заявив, що поки конкретної дати зустрічі лідерів країн "нормандського формату" немає, але Україна наполягає на такій зустрічі ще у вересні. 18 вересня Пристайко говорив, що зустріч повинна була відбутися 17 вересня, але Росія не змогла взяти участь з технічних причин.

У Нью-Йорку на Генасамблеї ООН Пристайко в коментарі РосЗМІ розповів про перспективу зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки". На питання, чи відбудеться ця зустріч в жовтні, він відповів: "Якщо ваш президент погодиться, то буде. Ми згодні - всі троє лідерів. Бракує четвертого", - сказав Пристайко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram