ГоловнаПолітика

Зеленський визнав відсутність в України формули деокупації Криму

"Україна сама не впорається. Потрібні міжнародні партнери, повинна бути потужна армія".

Зеленський визнав відсутність в України формули деокупації Криму
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський визнав відсутність в України формули деокупації Криму.

Про це він сказав у середу в коментарі виданню "Крим.Реалії".

"Зараз немає цієї формули. Це дуже складна історія. Ви знаєте, що тут Україна, на жаль, я повинен констатувати, на жаль, Україна сама не впорається. Потрібна допомога наших міжнародних партнерів, повинна в нас бути більш потужна армія. Треба бути дуже потужними, щоб не тільки в нас дипломатія працювала, щоб армія у нас була дійсно високого рівня", - сказав Зеленський.

Раніше Зеленський заявив про необхідність розвитку стратегії в питанні про деокупацію Криму та окупованих частин Донбасу, а також реінтеграції населення на цих територіях.

Указом від 7 серпня президент затвердив склад Комісії з питань правової реформи, в яку входить також робоча група з реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Нагадаємо, Росія захопила Крим у березні 2014 року. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії, щодо РФ введено низку економічних санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram