ГоловнаПолітика

Кабмін заперечив скорочення видатків на оборону або пільг військовим

Військовий бюджет перевищить 136 млрд гривень.

Кабмін заперечив скорочення видатків на оборону або пільг військовим
Фото: Lb.ua

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявляє, що наступного року видатки на оборону будуть збільшені.

"У публічній площині обговорюється, що зрада-зрада, що ми плануємо скоротити видатки на оборону, скоротити якісь соціальні пільги. Це неправда. Наступного року видатки на оборону будуть навіть збільшені", - сказав він на брифінгу у вівторок у Києві.

За його словами, у процентному співвідношенні видатки на безпеку і оборону збережуться на рівні 5,4% від загального фонду бюджету, це 245,8 млрд гривень, з них видатки на Міноборони - 136,6 млрд грн. "Торік, якщо не помиляюся, було 101,7 млрд гривен", - сказав прем'єр.

Прем'єр зазначив, що поки Україна перебуває у стані зовнішньої агресії, жодних скорочень видатків на оборону або скорочення соціальних стандартів військових не буде.

Міністр фінансів Оксана Маркарова підтвердила слова Гончарука.

"Усі допомоги, соціальні виплати військовослужбовцям не тільки не знижені, а навпаки збільшені. Якщо говорити про грошове забезпечення, у тому числі вихідну допомогу, вона збільшена у проєкті вже навіть до першого читання. Усі одноразові допомоги на випадок загибелі або тимчасової втрати працездатності теж закладені . Якщо говорити про забезпечення житлом, то прошу звернути увагу, що і забезпечення житлом збільшено на 223 млн і на 500 млн збільшено забезпечення житлом ветеранів", - сказала міністр.

Нагадаємо, що голова комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, народний депутат від партії "Слуга народу" Галина Третьякова в інтерв'ю АрміяInform заявила про те, що представники "Слуги народу" планують ініціювати аудит пільг і соціальних виплат, які зараз надають військовослужбовцям.

Багато хто сприйняв це як намір урізати пільги ветеранам російсько-української війни, і почали лунати навіть заклики до звільнення Третьякової з посади голови комітету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram