ГоловнаПолітика

"ЄС" вважає справу проти Пашинського політично мотивованою

У партії вважають, що влада стала на хибний шлях, прикриваючи провали в зовнішній політиці "серіалом з посадками".

"ЄС" вважає справу проти Пашинського політично мотивованою
Фото: Макс Левин

"Анонсування" рішення Печерського суду про взяття під варту колишнього народного депутата Сергія Пашинського від соратника Януковича Андрія Портнова прямо вказують на його політичну вмотивованість. Це свідчить, що воно не має нічого спільного з європейськими підходами до правосуддя, а є спробою запровадити "російський стиль" в українській політиці. Про це йдеться в заяві партії "Європейська солідарність".

"Партія «Європейська солідарність» засуджує політично мотивоване рішення влади і вимагає від неї професійної патріотичної позиції в захисті національних інтересів, а не дешевих шоу, які знищують шанси України на європейське майбутнє.

Партія «Європейська солідарність» вважає, що влада стала на хибний шлях, прикриваючи провали в зовнішній політиці «серіалом з посадками», попередньо анонсованих і зрежисованих соратниками Януковича", - йдеться в заяві.

В "ЄС" вважають, що рішення суду про взяття Пашинського, який не переховувався від правосуддя і не намагався впливати на перебіг слідства, під варту, - надмірний захід.

"Рішення суду не має належної мотивації і прямо суперечить Конституції України і Конвенції про захист прав людини і основних свобод. Єдиною мотивацією, влади, яка інспірувала арешт Пашинського, є демонстрація сумнівних «успіхів» у боротьбі з колишньою владою, які мають на меті зменшити суспільний інтерес до очевидного провалу в зовнішній політиці України, який сьогодні викликає справедливе обурення громадян України", - вважають в ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram