ГоловнаПолітика

Колишній гендиректор "1+1" подав декларацію на посаду голови КМДА

Ткаченко може замінити Кличка.

Колишній гендиректор "1+1" подав декларацію на посаду голови КМДА
Александр Ткаченко
Фото: telekritika.ua

Депутат Верховної Ради, колишній гендиректор "1+1" Олександр Ткаченко подав декларацію на посаду голови Київської міської державної адміністрації. Це ще не означає, що саме він замінить Віталія Кличка, але чутки про таку ймовірність поширюють уже кілька місяців.

Декларацію Ткаченка оприлюднено в публічному реєстрі НАЗК.

З неї випливає, що Ткаченкові належить 5% частка в ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1" (ще 0,0862% - у його дружини). Він також є співвласником цілої низки інших компаній, у тому числі ТОВ "Квартал 95".

Ткаченко пройшов до парламенту за списком партії "Слуга народу" (№9 в передвиборному списку). Раніше він був генеральним директором групи "1+1 медіа". На цій посаді в 2018 році він заробив майже 3 мільйони гривень, його дружина, яка працювала з ним, - 1,3 млн гривень.

Подружжя задекларували 330 тисяч доларів готівкою, а також ще 16 тисяч доларів і 224 тисячі гривень у банках. Окрім того, майже 7 млн гривень Ткаченко вказав як "фінансове зобов'язання, що виникло на підставі рішення суду".

З майна у подружжя є дві квартири в Києві (132,7 кв. м і 45,7 кв. м), а також два автомобілі: Range Rover Sport 2013 року і BMW X5 2016 року.

Нагадаємо, Верховна Рада минулого тижня прийняла в першому читанні новий закон про Київ з розподілом посад мера і голови КМДА. Зараз обидві посади займає Віталій Кличко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram