ГоловнаПолітика

Азаров розплакався під час інтерв'ю про Україну

Експрем'єр дав інтерв'ю Дмитру Гордону.

Азаров розплакався під час інтерв'ю про Україну
Николай Азаров
Фото: Скриншот видео

Колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров, який переховується в Росії, дав інтерв'ю Дмитру Гордону.

Відео інтерв'ю опубліковано на YouTube-каналі журналіста.

Азаров розповів про своє бачення ситуації в Україні. Він розкритикував минулу та нинішню владу.

Говорячи про те, в чому головна помилка експрезидента Віктора Януковича, висловив думку, що той "не повірив спецслужбам і недостатньо серйозно поставився до реалізації державного перевороту". При цьому він нагадав про "зовнішній тиск" Заходу, який закликав його не застосовувати силу.

Відповідаючи на запитання, чи шкода йому Донбас, експрем'єр розплакався. 

"Проходить російський конкурс "Голос", виступав шахтар з Макіївки і співав українські народні пісні, і так співав - йому аплодували, я аплодував, у мене сльози, грубо кажучи, текли. І він став переможцем цього конкурсу", - сказав Азаров. У цей момент його голос затремтів і він пустив сльозу.

Насправді макіївський шахтар співав не "українські народні пісні", а "Сплять кургани темні" і "Живе моя відрада".

Азаров згадав про зруйновану інфраструктуру, зокрема - про Донецький аеропорт і стадіон "Шахтар". Він також заявив, що не має наміру відмовлятися від українського громадянства.

Нагадаємо, Азаров був прем'єром України з 2010-го по 2014 рік. Після Революції гідності він покинув країну і зараз живе в Росії.

Стосовно Азарова розслідують декілька кримінальних проваджень, пов'язаних з розтратою державних коштів. Окрім справи про розкрадання під час створення урядової Телекомунікаційної мережі спецпризначення на потужностях "Укртелекому", він фігурує у справі про незаконне відчуження військової техніки, про заволодіння скрапленим газом, який належав компаніям "Укргазвидобування" і "Укрнафта", на суму 2,2 млрд гривень, а також у справі про отримання 140 млн гривень за призначення Андрія Клюєва першим віцепрем'єром.

Азаров входить у санкційні списки США і ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram