ГоловнаПолітика

Глава Верховного Суду назвала зарплати суддів

"Від 200 тис. до 300 тис. гривень на місяць, або до 350 тис. може бути".

Глава Верховного Суду назвала зарплати суддів
Валенитина Данишевская
Фото: Макс Требухов

Голова Верховного Суду Валентина Данішевська заявила, що судді ВС у середньому заробляють від 200 тис. до 300 тис. на місяць.

Про це вона розповіла в інтерв'ю ВВС News Україна.

"Від 200 тис. до 300 тис. гривень на місяць, або до 350 тис. може бути. У всіх різні зарплати залежно від стажу роботи. На суму зарплати впливає також науковий ступінь, доступ до державної таємниці і адміністративна посада. Стаж дає більшу прибавку (до 80%)", - зазначила Данішевська.

Вона уточнила, що "багато років отримує більшу зарплату".

"Гідну, я б сказала. Мені це дає свободу. Якби у мене зараз запитали, скільки я отримую - а я не знаю. Мені треба запитати у кого-то, або порахувати - це і є свобода. Мені вистачає грошей (в декларації за 2018 рік зазначено річний заробіток Данішевської у 3,94 млн гривень, - ред.)", - додала Данішевська.

Відповідаючи на питання, чи впевнена вона у тому, що у Верховному Суді немає корупції, Данішевська сказала: "Я не можу бути ні в чому впевнена, але я щаслива, що за ці два роки, поки існує Верховний Суд, і поки я тут керую, жодного скандалу з цього приводу не було. Взагалі, якогось скандалу щодо суддів Верховного Суду не було ".

Нагадаємо, 31 липня минулого року Вища рада правосуддя затвердила штатний розклад Верховного Суду і Вищого антикорупційного суду. Повний штат Верховного Суду затверджено у складі 196 суддів (зараз - 120), з яких: у Касаційному адміністративному суді - 56, у Касаційному господарському суді - 45, у Касаційному кримінальному суді - 42, у Касаційному цивільному суді - 53.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram