ГоловнаПолітика

Путін похвалив "щире прагнення" Зеленського врегулювати конфлікт на Донбасі

"Якщо у нього вистачить політичної мужності довести це до кінця, він утвердиться як чесний політик".

Путін похвалив "щире прагнення" Зеленського врегулювати конфлікт на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін розраховує, що президенту України Володимиру Зеленському вистачить політичної мужності для врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це він заявив, відповідаючи на питання в рамках пленарного засідання міжнародного дискусійного клубу "Валдай" в Сочі, передає Інтерфакс-Україна.

"Я не знаю, наскільки сильніші на сьогоднішній день ті, хто проти врегулювання (на Донбасі), особливо на основі Мінських домовленостей. Запит суспільства на врегулювання очевидний. Я думаю, що перш за все на основі цього запиту пан Зеленський так переконливо виграв вибори. Люди чекають вирішення цього питання", - сказав Путін.

"Якщо у нього (Зеленського) вистачить політичної мужності, сили довести це до кінця, я думаю, що він утвердиться як чесний політик, мужній і здатний домагатися прийнятих рішень. Я думаю, що він щиро хоче це зробити, це його щире переконання, прагнення. Чи зможе він це зробити чи ні, чи зможе він протистояти тим, хто проти цього процесу, мені зараз важко сказати", - зазначив Путін.

Президент РФ підкреслив, що "ми бачимо, звичайно, певні коливання".

"Це начебто неминуче - він (Зеленський) повинен шукати якісь компроміси, повинен домовлятися з усіма членами суспільства, з усім народом, яких би поглядів вони не дотримувалися. Але все-таки повинен виконувати свої передвиборні обіцянки, дані більшості українського народу" , - сказав Путін.

Нагадаємо, 1 жовтня в Мінську представники України, Росії, ОБСЄ і ватажки терористів Донбасу підписали "формулу Штайнмаєра". Після цього прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що найближчим часом може відбутися саміт у "нормандському форматі".

Проти реалізації виступила низка українських політсил, а бойовики "ДНР" і "ЛНР" почали висувати Україні умови для місцевих виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram