ГоловнаПолітика

"C14" оформляється в політичну партію

"Ми будемо реєструватися як партія. Зараз вивчаємо доступні варіанти".

"C14" оформляється в політичну партію
Фото: facebook.com/socfut

Праворадикальний рух "С14" оформляється в політичну партію під назвою "Суспільство майбутнього". Її презентація відбулася 28 вересня.

Про це в коментарі LB.ua розповів лідер "С14" Євген Карась.

"Так, ми будемо реєструватися як партія. Зараз вивчаємо доступні варіанти щодо того, як юридично отримати партійну структуру. Найбільше приваблює варіант збору підписів і реєстрація з нуля", - сказав він.

За його словами, до керівників руху "С14" вирішили приєднатися низка інших націонал-політичних і ветеранських організацій, тобто мова йде не про просто про перейменування. "Є кілька діючих депутатів місцевого самоврядування. Конкретика по прізвищах скоро буде, ми в процесі структурування управління ... Ми відібрали тих націоналістів, які часом і справами довели свою вірність фундаментальним проєктам, а не тактичним політичним іграм або приватному збагаченню", - заявив Карась.

Серед засновників нової партії він назвав колишнього депутата Верховної Ради Юрія Бублика, депутата Хмельницької райради Віктора Бурлика, депутата Чечелівської районної ради Кирила Дороленка, керівника "Союзу ветеранів війни з Росією" Андрія Медведька, Сергія Мазура з "С14", Миколу Панченка з "Освітньої асамблеї", львівського громадського активіста Антона Петровського.

За словами Карася, оформлення в партію в тому числі дозволить залучити додаткове фінансування. "Раніше багато підприємців не могли бути офіційними учасниками "радикальної націоналістичної організації". А зараз зможуть", - сказав він.

Він повідомив, що бюджет "С14" та інших проєктів становив 10-20 тисяч доларів на місяць, для партії буде досить 50-60 тисяч. "Ці гроші реально зібрати. Для того, щоб утримувати партію, яка зможе змінювати державну політику навіть без присутності в Раді, досить кілька середнього масштабу компаній", - вважає Карась.

Нагадаємо, що на початку 2019 року Карась був заочно заарештований у Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram