ГоловнаПолітика

ГПУ замінила групу прокурорів у справі про вбивство Гандзюк

Досудове розслідування здійснює СБУ.

ГПУ замінила групу прокурорів у справі про вбивство Гандзюк
Фото: facebook/Masi Nayyem

Генеральна прокуратура замінила групу прокурорів у справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Про це йдеться на сайті відомства.

"За результатами оперативної наради у Генеральній прокуратурі про стан досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо нанесення тяжких тілесних ушкоджень Катерині Гандзюк, які спричинили її смерть, 30 вересня 2019 року було замінено групу прокурорів, які здійснюють процесуальне керівництво у зазначених провадженнях. Зараз новоствореною групою прокурорів оновлено план досудового розслідування за цими кримінальними провадженнями. Досудове розслідування у них триває", - повідомила Генпрокуратура.

Досудове розслідування веде Головне слідче управління Служби безпеки України.

Нагадаємо, 27 вересня 2019 року поблизу Офісу президента пройшла акція "Ніч на Банковій", учасники якої прийшли з вимогою до нової влади розслідувати вбивство Гандзюк. Її облили кислотою 31 липня 2018 року, від отриманих ран Гандзюк померла у лікарні 4 листопада того ж року.

Влітку 2019 року було винесено вирок виконавцям нападу. Координатора нападу на Гандзюк Сергія Торбіна засудили до 6 років і 6 місяців позбавлення волі, а Микиту Грабчука, який безпосередньо вилив на Гандзюк кислоту, - до 6 років в'язниці. Володимир Васянович та В'ячеслав Вишневський отримали вирок - 4 роки ув'язнення, Віктор Горбунов - 3 роки.

Окремо судять Ігоря Павловського, якого слідство вважає посередником між замовниками та виконавцями вбивства.

Підозрюваними у замовленні та організації нападу є Владислав Мангер і Олексій Левін. Їх провадження призупинено у зв'язку з оголошенням Левіна у розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram