ГоловнаПолітика

НАБУ повідомило про підозру екснардепу Іщенку

Підозру в завданні збитку в 20 млн грн ДП "Укрзалізничпостач" повідомлено трьом особам.

НАБУ повідомило про підозру екснардепу Іщенку
Антикоррупционное бюро

2 жовтня 2019 року НАБУ і САП повідомили трьом особам про підозру у завданні шкоди в розмірі 20 млн грн ДП "Укрзалізничпостач" (з грудня 2015 року - філія АТ "Укрзалізниця") і замаху на заволодіння ще 44 млн грн в цьому самому ДП

Про це інформує пресслужба НАБУ.

Зазначається, що мова йде про колишнього народного депутата, його фінансового радника, колишнього позаштатного радника глави Адміністрації президента України в 2015-2016 рр.

За даними Інтерфакс-Україна, оголошено про підозру колишньому народному депутату Валерію Іщенку.

"Місцеперебування останніх двох осіб не встановлено, про підозру вони сповіщені в порядку ст. 278, ст. 135 Кримінально-процесуального кодексу України. Дії всіх підозрюваних кваліфіковано за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Так, загальна кількість учасників злочину зросла до 10 осіб", - йдеться в повідомленні.

За версією слідства, в 2015 році приватний підприємець звернувся до чинного на той час нардепа з проханням про сприяння в організації схеми постачань метизної продукції на "Укрзалізницю" за завищеними вдвічі цінами. Нардеп погодився посприяти своїми фінансовими ресурсами та діловими зв'язками. Крім того, до скоєння злочину долучився помічник нардепа, виконуючи його доручення щодо фінансів та консультуючи інших учасників схеми.

Нардеп також звернувся до експозаштатного радника глави АП, щоб він вплинув на посадових осіб ДП "Укрзалізничпостач" для забезпечення перемог на торгах і укладання договору постачання метизної продукції за бажаною для учасників злочину ціною. В результаті ,за версією слідства, "Укрзалізниці" було завдано майнової шкоди на понад 20 млн грн.

Раніше повідомлялося, що НАБУ також підготувало повідомлення про підозру у зв'язку з розкраданнями в "Укрзалізниці" колишньому депутату Верховної Ради Богдану Дубневичу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram