ГоловнаПолітика

Скалецька про конфлікт у МОЗ: не я цю війна почала, але я її закінчу

Міністр анонсувала аудит, за результатами якого кращі працівники залишаться на своїх посадах.

Скалецька про конфлікт у МОЗ: не я цю війна почала, але я її закінчу
Зоряна Скалецкая
Фото: Макс Левин

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька прокоментувала конфлікт у міністерстві, який стався під час її візиту до США, і пообіцяла його закінчити.

Про це вона написала у фейсбуці.

"Не я цю війну почала, але я її завершу. Зустріч з колективом буде. Так само, як і в перший день моєї роботи, коли я зібрала всіх і спитала про нагальні завдання, що скорше необхідно. Спілкуюсь з усіма, дослухаюсь, працюємо спільно", - написала Скалецька.

Міністр підкреслила, що взяла на себе персональне зобов'язання продовжувати зміни у системі охорони здоров'я і отримала підтримку уряду.

"Тому перше – у МОЗ проводитиметься аудит. За його результатами найкращі, найефективніші працівники залишаться працювати на державу і український народ. Хто за картинками ховає неефективність і бездіяльність – на вихід. Реформа державної служби – щоб професійні чиновники працювали на державу і не були політиками. Тому мені не зрозуміло, чому чиновники тиснуть на мене політичними засобами", - написала Скалецька.

"Друге – робота міністерства йде у звичайному режимі. Внутрішня сварка між одним із моїх заступників та частиною колективу відомства не впливає на те, щоб швидка доїхала до пацієнта вчасно, були ліки, готувались закони. Ми усі працюємо. Громадянам немає про що турбуватись", - підкреслила міністр охорони здоров'я.

Нагадаємо, у вівторок, 24 серпня, стало відомо, що нова команда МОЗ домагається звільнення низки співробітників, які прийшли на роботу до міністерства, коли ним керувала Уляна Супрун. Зокрема, під загрозу звільнення потрапили директор Директорату стратегічного планування та євроінтеграції Ірина Литовченко, яка перемогла у конкурсі на цю посаду на початку 2018 року, а також гендиректор Директорату медичних послуг Оксана Сухорукова, яка виграла конкурс у листопаді 2018 року.

Співробітники МОЗ написали відкритого листа, в якому йдеться про те, що заступник міністра Михайло Загрійчук погрожував "знайти спосіб позбутися" невгодних людей.

Скалецька перебуває у США на засідання Генасамблеї ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram