ГоловнаПолітика

Рада не поспішатиме з прийняттям законопроекту про ДБР, - Монастирський

"Однозначно законопроект буде у два читання".

Рада не поспішатиме з прийняттям законопроекту про ДБР, - Монастирський
Денис Монастырский
Фото: Resonance.ua

Голова комітету Верховної Ради з питань забезпечення правоохоронної діяльності Денис Монастирський заявляє, що парламент не буде прискорювати прийняття законопроекту №2116 про посилення повноважень директора Держбюро розслідувань, повідомляють "Українські Новини".

"Однозначно законопроект буде два читання. Тобто, ніхто ні в якому разі не буде прискорювати цей процес. Наприклад, приймати його за скороченою процедурою, тому що це про нові органи, про зміну архітектури цього органу і тому такі зміни не можуть відбуватися стрімко, як це було з першими законами, які ми розглядали і які продовжуємо розглядати зараз. На той час, той перший пакет законів, це були досить безумовні законопроекти, завчасно напрацьовані і ми вже знали, з чим йдемо в парламент. А цей законопроект (2116) є новим, він передбачає зміну архітектури ДБР, зміну статусу ДБР з центрального органу влади на правоохоронний орган. Але, ми повинні розуміти позиції "стейтхолдеров", експертів як щодо самого статусу ДБР, так і щодо наповнення самого законопроекту", - сказав Монастирський.

За його словами, експерти Ради Європи повинні протягом двох тижнів направити в правоохоронний комітет свої висновки щодо цього законопроекту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram