ГоловнаПолітика

Туск на Генасамблеї ООН закликав допомагати Україні

Голова Євроради вважає, що закон повинен бути вище за владу.

Туск на Генасамблеї ООН закликав допомагати Україні
Фото: EPA/UPG

Президент Європейського Союзу Дональд Туск у своїй прощальній промові на цій посаді, яку він виголосив на 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, згадав єдину третю країну - Україну - в контексті допомоги слабким, яких атакували сильніші.

Текст його промови поширений у четвер у Брюсселі пресслужбою Європейської Ради, передає Інтерфакс-Україна.

"Щоб захистити верховенство права, ви дійсно повинні визнати, що закон повинен бути вище за владу ... Якщо ви хочете слідувати принципам міжнародної солідарності, ви завжди повинні допомагати слабким, якщо на них нападають сильні і безжальні. Як, наприклад, у випадку з Україною", - сказав Туск.

Окрім того, президент Європейської Ради вважає, що для захисту правди недостатньо звинувачувати інших у пропаганді підроблених новин (fake news).

"Чесно кажучи, буде доволі просто перестати брехати. Сьогодні дуже багато політиків використовують брехню як постійний метод підтримки влади", - переконаний політик.

Він також упевнений, що недостатньо говорити у виступах про захист свободи.

"Ви повинні захищати права людини скрізь і щодня. Ви повинні захищати свободу слова і свободу преси. І ви повинні перестати загравати з диктаторами й авторитарними режимами", - закликав Туск.

Раніше повідомляли, що, виступаючи на Генасамблеї ООН, президент Болгарії закликав до припинення бойових дій на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram