ГоловнаПолітика

Зеленський пояснив свої слова про генпрокурора, якого він назвав "своєю людиною"

"Уся моя команда - "мої люди", але вони - не моя власність і я їм не наказую".

Зеленський пояснив свої слова про генпрокурора, якого він назвав "своєю людиною"
Владимир Зеленский и Руслан Рябошапка
Фото: пресс-служба президента

Президент Володимир Зеленський пояснив свої слова зі стенограми телефонної розмови з президентом США Дональдом Трампом 25 липня про майбутнього генерального прокурора України Руслана Рябошапку, якого він назвав "своєю людиною".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Мій товариш (генпрокурор Рябошапка, - ред), це правда, мій товариш. Уся моя команда - це мої люди. Вони не моя власність. Я їм не наказую, що робити. Вони пройшли довгий якийсь шлях, шлях виборчої кампанії" , - сказав президент на брифінгу у Нью-Йорку після зустрічі з Трампом.

Зеленський також розповів, що Рябошапка не хотів йти на посаду генпрокурора.

"Ви знаєте про це? Він не хотів. Так, він хотів працювати в Офісі президента, тому що ми завжди працювали однією командою, ці сім місяців", - зазначив Президент.

Нагадаємо, вчора Білий Дім оприлюднив текст телефонної розмови Трампа із Зеленським від 25 липня. У ній Трамп говорив Президенту України, що "було б добре", якби той вивчив справу компанії, пов'язаної з сином ексвіцепрезидента США Джо Байдена Хантером Байденом (Burisma, - ред). Також Трамп просив надати додаткову інформацію про розслідування і висловив жаль щодо того, що генерального прокурора, який розслідував цю справу, звільнили.

У відповідь Зеленський сказав Трампу, що "наступний генеральний прокурор 100% буде моєю людиною, моїм кандидатом". "Він або вона розгляне ситуацію, зокрема, щодо компанії, яку ви згадали у цьому питанні", - пообіцяв Зеленський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram