ГоловнаПолітика

Ексзаступнику голови Херсонської ОДА оголосили про підозру

Депутату інкримінують грубе хуліганство.

Ексзаступнику голови Херсонської ОДА оголосили про підозру
Евгений Рыщук

Колишньому заступнику голови Херсонської ОДА, депутату Херсонської облради Євгену Рищуку повідомили про підозру.

Депутату ікримінують статтю 296 ч. 3 "Хуліганство і порушення громадського порядку" та фізичний опір громадянам, які намагалися припинити бійку.

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що 22 вересня 2019 року зазначений депутат у стані алкогольного сп'яніння вчинив хуліганські дії щодо потерпілого Ч. За версією слідства, вищевказаний громадянин завдав два удари руками в обличчя потерпілого, а також грубо порушив громадський порядок і права громадян на спокій і відпочинок шляхом гучного вигукування у нічний час образ нецензурної лайки. Продовжуючи свої хуліганські дії, він завдав ударів декільком громадянам, які намагалися зафіксувати факти неправомірної поведінки, відібрав у них телефони та погрожував фізичною розправою", - йдеться у повідомленні.

Покарання передбачає штраф від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімальних доходів громадян, арешт від 3 до 6 місяців або тюремне ув'язнення терміном до п'яти років.

Як повідомляли, колишній херсонський віцегубернатор Рищук побився з депутатом Олешківської районної ради Романом Чухаловим. Бійка сталася на сільському святі в Олешківському районі.

Нагадаємо, що весною 2019 року Рищук залишив посаду заступника голови ОДА у зв'язку зі справою про вбивство активістки Катерини Гандзюк. Її облили кислотою у центрі Херсона 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла у лікарні.

Батько Гандзюк заявляв, що організатор вбивства його дочки пов'язаний з главою Херсонської облради Владиславом Мангером, головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим і його замом Євгеном Рищуком.

Правоохоронні органи затримали тільки Мангера і заявили, що на Гордєєва і Рищука доказів немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram