ГоловнаПолітика

Зеленський з трибуни ООН розповів про долю загиблого на Донбасі Василя Сліпака

Оперний співак-доброволець загинув у 2016 році від кулі снайпера.

Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський з трибуни Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку розповів про долю загиблого на Донбасі Василя Сліпака.

"Я розповім вам одну історію. Історію людини, для якої бути почутим стало сенсом життя, адже цей чоловік мав божественний голос, його називали одним із кращих баритонів і контртенорів усього світу. Його голос лунав у Карнегі-холі в Нью-Йорку, соборі Нотр-Дам, лондонському Ковент-Гардені і Гранд-опера в Парижі. Кожен з вас міг би почути його неймовірний спів, але є річ, яка не дозволить вам цього зробити. Вона виглядає так - 12,7 міліметра, які не просто зупинили його кар'єру , вони зупинили його життя", - сказав Зеленський.

"Це коштує 10 доларів. На жаль, сьогодні на нашій планеті це і є вартістю людського життя. Таких історій тисячі, таких куль - мільйони. Ласкаво просимо у 21 століття, століття можливостей. Де замість бути почутим ви маєте можливість бути убитим", - продовжив президент.

"Людину, про яку я вам розповів, звати Василь Сліпак. Це українець, соліст Паризької національної опери, який загинув на Донбасі, захищаючи Україну від російської агресії", - пояснив Зеленський.

Нагадаємо, Василь Сліпак загинув на Донбасі в червні 2016 року. Він 19 років прожив у Франції і був співаком паризької "Опера Бастилія", а з початком АТО приєднався до "Правого сектору". Його застрелив снайпер.

Фото: EPA/UPG

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram