ГоловнаПолітика

Зеленський і Лавров коротко обговорили "нормандський формат", - джерело в Офісі президента

Офіційно переговори президента з головою російського МЗС поки що не коментували.

Зеленський і Лавров коротко обговорили "нормандський формат", - джерело в Офісі президента
Владимир Зеленский
Фото: from-ua.com

Президент України Володимир Зеленський провів короткі переговори з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у рамках Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

Про це повідомили російські ЗМІ, а також "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в Офісі президента.

Офіційно в Зеленського переговори з Лавровим не коментували.

"У рамках урочистого прийому від імені президента США в Нью-Йорку відбувся короткий діалог з ініціативи Лаврова. Коротко обговорили "нормандський формат". Коротко обговорили", - розповіло джерело.

На прийомі також були присутні президент США Дональд Трамп, президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Анґела Меркель, а також інші світові лідери.

Напередодні, 24 вересня, Зеленський обговорив з Меркель стан підготовки до зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки" для узгодження подальших кроків щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. 19 і 20 вересня Пристайко і голова МЗС Німеччини Хайко Маас у телефонному режимі обговорювали підготовку до проведення зустрічі.

Раніше Зеленський заявив, що наразі конкретної дати зустрічі лідерів країн "нормандського формату" немає, але Україна наполягає на такій зустрічі ще у вересні. 18 вересня Пристайко заявив, що зустріч повинна була відбутися у вівторок, 17 вересня, проте Росія не змогла взяти участь з технічних причин.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Вадим Пристайко в коментарі росЗМІ розповів про перспективу зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки". На запитання, чи відбудеться ця зустріч у жовтні, він відповів: "Якщо ваш президент погодиться, то буде. Ми згодні - всі троє лідерів. Бракує четвертого", - сказав Пристайко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram