ГоловнаПолітика

Богдан поспілкувався з росЗМІ в Нью-Йорку: "Спасибі, що знайшли час"

Голова Офісу президента розповів про очікування у справі врегулювання ситуації на Донбасі і пожартував з приводу підвищеної уваги до України.

Богдан поспілкувався з росЗМІ в Нью-Йорку: "Спасибі, що знайшли час"
Фото: kmu.gov.ua

Голова Офісу президента Андрій Богдан у Нью-Йорку, де проходить Генасамблея ООН, поспілкувався з пропагандистом телеканалу "Россия-1" Кремля Євгеном Поповим.

Відео розмови опублікувала співведуча Попова, його дружина Ольга Скабєєва у своєму Telegram-каналі.

Богдан розповів про очікування України у справі врегулюванні ситуації на Донбасі і пожартував з приводу підвищеної уваги росЗМІ до нової влади України. "Спасибі вам величезне, що ви знайшли час зі мною поспілкуватися", - сказав він.

На питання, як він оцінює перспективи переговорів між президентами України і РФ, Богдан відповів, що головне питання в тому, хто ще буде на них .

"Мені здається, що вони (переговори, - ред.) обов'язково будуть. Єдине - хто буде ще на цих переговорах", - сказав голова Офісу президента, підкресливши, що має на увазі виключно "нормандський формат". Він також додав, що сподівається, що зустріч відбудеться в жовтні і буде плідною.

"Ми вважаємо, що можна вирішити все. Але це залежить також і від бажання керівництва Росії. Тому ви як журналісти і ваші глядачі як громадянське суспільство повинні теж давати сигнали своїй владі, - що мир з Україною необхідний для розвитку обох держав", - сказав Богдан.

На завершення розмови Попов запитав у Богдана, чому Леонід Кучма, який представляє Україну в Тристоронній контактній групі в Мінську, не підписав "формулу Штайнмаєра". Богдан відповів: "Я не знаю, я не в курсі - підписав, не підписав, чи обговорював".

Нагадаємо, президент Зеленський також відповів на кілька запитань пропагандистів. Він спростував факт тиску на нього з боку президента США Дональда Трампа і заявив, що тиснути на нього може тільки його шестирічний син.

Раніше телеканал "Россия-1" використовував у своєму сюжеті брата голови Донецької ОДА Павла Кириленка, щоб показати "громадянську війну" в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram